Internet of Things – Smart Industry bijeenkomst bij Thales

Thales logo -  Together-Safer-Everywhere - pantoneopwit

Internet of Things


Hoe kunnen ondernemingen sneller en efficiënter inspelen op eisen die een steeds competitiever wordende markt aan hen stelt? Nieuwe technologische ontwikkelingen stellen ondernemingen in staat om producten en processen steeds slimmer en flexibeler te maken om zodoende blijvend concurrentievoordeel te behalen. Internet of Things, Smart Industry, Industrie 4.0. Deze termen vallen steeds vaker. Wat houden ze in en belangrijker nog, op welke wijze kunnen ondernemingen hier hun voordeel mee doen? Tijdens deze bijeenkomst geven wij inzicht in Internet of Things – Smart Industry en krijgen deelnemers handvatten om hier concreet mee aan de slag te gaan.

Thales en KvK hebben de handen ineen geslagen om deze bijeenkomst op 17 juni op het Thales terrein te organiseren. Thales geeft bezoekers de kans om de geheel vernieuwde Thales Campus te bewonderen en daarnaast geeft Thales inzicht in de ontwikkelingen binnen het bedrijf inzake Internet of Things en energie. Vanuit de Kamer van Koophandel zijn we al een aantal jaren actief op het vlak van Internet of Things en recentelijk ook Smart Industry. Wij willen bedrijven bewust maken van de ontwikkelingen en waar mogelijk ondersteunen bij de plannen die bedrijven hebben.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?


Deze bijeenkomst is primair bedoeld voor industriële bedrijven (grootbedrijf en MKB) en MKB system integrators die producten en processen slimmer willen maken en/of geïnteresseerd zijn in het onderwerp Internet of Things – Smart Industry.

Datum: 17 juni 2014

Locatie
Thales Hengelo
Zuidelijke Havenweg 40
7554 RR Hengelo

Programma


13.30 Inloop
14.00 Opening
14.10 Thales vertelt over ontwikkelingen die binnen het bedrijf plaatsvinden op het vlak van Internet of Things in relatie tot energie. Daarnaast wordt de nieuwe Thales Campus gepresenteerd (www.thalesgroup.com/nl).
14.30 Visie van de Kamer van Koophandel over Internet of Things (www.kvk.nl/iot).
14.50 Hollander Techniek, specialist op het vlak van integrale technische oplossingen in o.a robotisering en industriële automatisering vertelt over hoe zij Smart Customization toepassen bij het realiseren van projecten binnen de industrie. (www.hollandertechniek.nl).
15:05 Deelnemers gaan uiteen in kleine groepen om interactief kennis te delen onder. U hoort zo waar andere ondernemers mee bezig zijn en u heeft volop ruimte om te vertellen over uw eigen ervaringen.
15.35 Pauze
16:00 Parallel sessies
1. Inspiro over het toepassen van micro-elektronica en de bijbehorende software en programmeerbare logica in haar producten. Inspiro is verantwoordelijk is oa. voor de ontwikkeling van de Nefit Easy (www.inspiro.nl).
2. Dacom vertelt over de eigen innovatieve en intelligente ICT/sensortechnologie-systemen en adviesdiensten voor duurzame precisielandbouw (www.dacom.nl).
16:20 It’s OWL is een cluster van bedrijven en kennisinstellingen rondom het thema Industrie 4.0 met een budget van 100 miljoen euro dat is aangewezen door de Duitse regering als één van de 15 topclusters. (www.its-owl.de).
16:35 Carel van Sorgen vertelt over 247TailorSteel. 247Tailorsteel in Varsseveld loopt voorop door innovatief gebruik van onder andere internettechnologie in het bedrijfs- en ontwerpproces. (www.247tailorsteel.com).
17:00 Mogelijkheden voor opvolging, clustervorming en ondersteuning door de KvK.
17:05 Borrel
17:30 Afsluiting

Aanmelden


U kunt zich aanmelden via het e-mailadres irmgard.look@kvk.nl onder vermelding van:
Naam bedrijf
KvK nummer
Voorletters en achternaam
Geboortedatum
m/v
Wij houden ons het recht voor de aanmelding af te wijzen mocht het bedrijf niet binnen de doelgroep vallen.

Meer artikelen over Internet of Things
Industrie 4.0
Internet of Things in de landbouw
Internet of Things for People?

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: