Syntens is gefuseerd met de KVK

KVK logo

Vanaf 1 januari 2014 zijn Syntens en de verschillende provinciale en landelijke KVK organisaties gefuseerd in één nieuwe Kamer van Koophandel. De nieuwe Kamer van Koophandel informeert ondernemers over verschillende aspecten van start, bedrijfsovername, innovatie en internationaal ondernemen voor bedrijven. Daarnaast is de organisatie in de regio actief met verschillende projecten en adviesdienstverlening voor groepen ondernemers.

Kan ik dezelfde dienstverlening verwachten als voorheen bij Syntens Innovatiecentrum?

De Kamer van Koophandel zal een deel van de activiteiten ontplooien zoals u dit voorheen gewend was van de KVK. U kunt dan denken als activiteiten die gerelateerd zijn aan het oprichten van een bedrijf en deponeren van gegevens. Veel van deze activiteiten zijn Handelsregister gerelateerd. Een verandering is dat een groter deel van de dienstverlening van de KVK telefonische en digitaal uitgevoerd zal worden. De dienstverlening van het onderdeel Ondernemersondersteuning lijkt voor een deel op de voormalige dienstverlening van Syntens Innovatiecentrum. Er wordt nog steeds in projecten gewerkt en er zal specifieke focus op branches en onderwerpen zijn. Een belangrijke wijziging is dat de ondersteuning meer groepsgewijs zal zijn.

Voor welke vragen en vanuit welke branches kunt u bij mij terecht?

Zelf ben ik als adviseur Ondernemersondersteuning betrokken bij een 3-tal projecten in Oost Nederland, namelijk Shell LiveWIRE dat zich focust ondernemers die innovatieve producten, diensten en processen ontwikkelen. Daarnaast ben ik betrokken bij het project Industrie Oost in Verbinding dat zich specifiek richt op industrie bedrijven en ondernemers in Oost Nederland. Het laatste project waarin ik deelneem is Kansrijk MKB waarin gefocust wordt op de sectoren Creatieve Industrie, Logistiek en Human Health.

2014 zal voor mij voor een groot deel in het teken staan van het op de kaart zetten van het thema Internet of Things in Oost Nederland. Dit thema overstijgt een groot aantal sectoren en branches en biedt het MKB verschillende grote kansen.

25 meest gestelde vragen over de nieuwe Kamer van Koophandel

Als ondernemer heeft u misschien vragen over de Nieuwe Kamer van Koophandel. Zie de onderstaande link voor de 25 meest gestelde vragen met daarbij de antwoorden.

25 meest gestelde vragen over de nieuwe KVK

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: