Masterclasses Financiering van Innovatie

Livewire

Welkom bij de ‘Masterclasses Financiering van Innovatie’ die worden aangeboden door Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum. Jij bent wordt misschien één van de ondernemers die de komende tijd de juiste kennis en vaardigheden gaat ontwikkelen om succesvol financiering te behalen. Kennis en praktijk wisselen elkaar af en je leert bovendien collega-ondernemers kennen waarmee je ervaringen kunt delen. Gezamenlijk gaan we aan de slag tijdens deze Masterclass om financiering te verkrijgen!

Sessie 1: De investeerder aan boord

Datum: 22 april 2013 Tijd: 16.00 uur Presentator: Micha Zwaaf
Locatie: Kantoor Syntens Innovatiecentrum, Enschede Hengelosestraat 585 7521 AG Enschede

Wanneer kies je ervoor om een investeerder bij je onderneming te betrekken? En hoe vind je de juiste investeerder? De ene investeerder is immers de andere niet. We maken een vergelijking tussen de verschillende soorten investeerders en kijken wanneer er sprake is van een goede match tussen een investeerder en een onderneming. Ook gaan we in op de denkwijze en beoordelingscriteria van investeerders en hoe een investeerder een businessplan screent. De beste lessen komen uit de praktijk, dus bespreken we de typische valkuilen waar ondernemers tegen aan lopen. Verder nemen we het investering- proces met je door zodat je weet welke stappen en onderdelen je kunt verwachten.

Micha Zwaaf,  IMX Capital – The Value Engineers, boek ‘Wat schuift het – Haal meer uit je onderneming’. Micha is momenteel ook als innovatieadviseur aan Syntens Innovatiecentrum verbonden.

Deelnemers: maximaal 20 deelnemers, vrije aanmelding op basis van beschikbaarheid.
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden; Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum nemen de kosten voor hun rekening. Wel vragen we na afloop een enquête in te vullen.
Direct aanmelden: www.syntens.nl/Agenda/Pages/4003142.aspx

Sessie 2: De bankier aan boord

Datum: 14 mei 2013 Tijd: 16.00 uur Presentator: Fop de Pater
Locatie: kantoor Kamer van Koophandel Christiaan Geurtsweg 8d 7335 JV Apeldoorn

Banken zijn zeer kritisch als het gaat om het verschaffen van bedrijfsfinancieringen. Financiering van innovatieve starters en aanvragen voor groeifinanciering stuiten helemaal op veel scepsis. Bankiers hanteren specifieke beoordelingscriteria. Wil je bankiers overtuigen om een financiering te verstrekken, dan zul je deze criteria en hun beweegredenen moeten kennen. Heb je eenmaal een bankier aan boord, dan is het verstandig om een goede relatie te ontwikkelen. Niemand wordt graag geconfronteerd met negatieve verrassingen, ook de bank niet. In deze bijeenkomst leer je hoe bankiers te werk gaan, waar op te letten bij het aanvragen van een financiering en hoe jij als ondernemer succesvol kunt ondernemen met je bankier als partner.

Fop de Pater, is in 2012 gestart met zijn interim- projectmanagement en managementadvies bureau. Deze activiteiten liggen veelal op het financiële en bedrijfskundige vlak binnen het Midden- en Kleinbedrijf, maar ook binnen (afdelingen van) grotere bedrijven en financiële instellingen. Daarvoor heeft hij ruim 32 jaar bij de Rabobank in allerlei management, directie en adviesfuncties gewerkt, zowel bij lokale banken als Rabobank Nederland en meest recent in het Midden Oosten. Fop is verbonden aan Syntens Innovatiecentrum als innovatieadviseur.

Deelnemers: maximaal 20 deelnemers, vrije aanmelding op basis van beschikbaarheid.
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden; Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum nemen de kosten voor hun rekening. Wel vragen we na afloop een enquête in te vullen.
Direct aanmelden: www.syntens.nl/Agenda/Pages/4003143.aspx

Sessie 3: Financiering van innovatie

Datum: 28 mei Tijd: 16.00 uur Presentator: Hans van Geffen
Locatie: kantoor Syntens Arnhem Kronenburgsingel 525 Arnhem

Tijdens deze praktische masterclass leer je waar te beginnen als je als ondernemer je innovatie- of groeiplannen wilt financieren. Je krijgt een overzicht van de mogelijkheden die er zijn, inclusief de minder bekende, zoals familie/vrienden, crowdfunding, leasing, subsidies en fiscale opties. Daarnaast wordt duidelijk welke type financiering bij welk bedrijf past en wat er nodig is om voor financiering in aanmerking te komen. In de masterclass worden concrete handreikingen gegeven voor acties die de kans op innovatie- en groeifinanciering vergroten. Deze bijeenkomst mag je niet missen omdat je een onafhankelijk beeld krijgt van het complete financieringsspectrum.

Hans van Geffen, is innovatieadviseur bij Syntens Innovatienetwerk. Hij heeft vele jaren cursussen en workshops gegeven op het gebied van financieel inzicht.

Deelnemers: maximaal 20 deelnemers, vrije aanmelding op basis van beschikbaarheid.
Meerdere data mogelijk bij grotere toeloop.
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden; Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum nemen de kosten voor hun rekening. Wel vragen we na afloop een enquête in te vullen.
Direct aanmelden: www.syntens.nl/Agenda/Pages/4003121.aspx

Voorwaarden en inschrijving
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname; Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum nemen de kosten voor hun rekening. Wel vragen we na afloop een enquête in te vullen.

Inschrijving per masterclass, klik op de link bij de beschrijving van de masterclass.

We wensen je veel succes en zien je graag terug bij de masterclasses!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: