liveWIRE in Oost Nederland

Shell liveWIRE


Sinds begin dit jaar ben ik actief voor een project genaamd Shell liveWIRE. LiveWIRE helpt technisch innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten.

LiveWIRE biedt een professioneel netwerk en persoonlijke begeleiding door experts. Ondernemers krijgen toegang tot expert masterclasses en ondersteuning bij het beantwoorden van vraagstukken op het vlak van strategie, personeel, financiën en marketing. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers een flinke stap verder.

Ik heb een tweetal innovatieve ondernemingen bezocht die perfect binnen liveWIRE passen en waarover ik hieronder het een en ander wil vertellen zodat u een beeld krijgt van het soort bedrijven dat wij terzijde staan vanuit het project liveWIRE.

Dreamix Studio


Dreamix Studio ontwikkelt fulltime mobiele apps. Dreamix Studio is gespecialiseerd in het ontwikkelen van mobiele toepassingen voor smartphones en tablets met iOS (Apple), Android systeem en Windows Phoen. Het bedrijf ontwikkelt complete app projecten van concept tot eindproduct en onderhoud. Ik heb daar gesproken met de eigenaren Stefan Wassink en Robin van Doorn, twee ondernemers met drive, visie en de wil om kennis te delen. Het valt mij persoonlijk steeds meer op dat ondernemers die kennis durven en willen delen het voor mijn gevoel beter doen dan ondernemers die bovenop hun kennis zitten en niets willen delen. Mijn rol bij Dreamix Studio ligt op het vlak van sparringpartner inzake strategie en waar mogelijk breng ik hen in contact met bedrijven om te zorgen dat de combinatie van deze bedrijven leidt tot nieuwe en innovatieve producten.

Sit & Heat


Een ander bedrijf dat ik bezocht heb is Seat & Heat en ik heb daar gesproken met Jorg Rijkschroeff. Sit & Heat brengt een gelijknamig product op de markt en dit is een energiezuinige terrasverwarmer in de vorm van een kussen, die 90% aan energie bespaart in vergelijking met de huidige terrasverwarming. Sit & Heat is milieuvriendelijker dan conventionele oplossingen, kostenbesparend en wordt vooral gebruikt in de horeca. Het resultaat is onder andere een lage energierekening en een groen imago. Ook bij Jorg viel mij op dat terwijl het slechts een eerste kennismaking betrof, hij heel open was over waar hij mee bezig was en welke toekomstige ontwikkelingen op stapel staan. Mijn rol bij dit bedrijf ligt op het vlak van Jorg in contact brengen met de juiste kennisleveranciers inzake financiering en in contact brengen met partnerbedrijven en toeleveranciers.

Kennis delen en transparant zijn


Zowel bij Dreamix Studio als bij Sit & Heat valt mij op dat ze open zijn transparant zijn en kennis delen. Zoals Stefan Wassink van Dreamix Studio het zo mooi verwoorde: Je mag in de keuken kijken, maar het recept krijg je niet. Ik kom ook nog legio bedrijven waar niemand in de keuken mag kijken en waar men in een donkere kamer heel hard aan het werk is, maar niemand weet waarmee dus kan men je ook niet helpen.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: