Escrow


Digikring bijeenkomst 30 november 2011 met als thema Escrow
30 november jongstleden heeft de Digikring een bijeenkomst georganiseerd met als thema escrow. Sander Remans van Escrow Alliance een expert op dit gebied kan uitleggen wat een escrow is en hoe je deze het beste in kunt zetten.

Escrow, dat is toch gewoon een regeling voor een CDtje broncode…….?


In mijn gedachten leefde het idee dat een software escrow een regeling betreft dat als je bijvoorbeeld gebruik maakt van software, dat bij een eventueel faillissement van de softwareleverancier, je een CD krijgt met de broncode zodat je de software kunt blijven gebruiken. In mijn visie was een escrow slechts het overdragen van broncode, een schijfje en meer niet.

More than meets the eye


Tijdens de uiteenzetting van Sander Remans bleek dat een financiële of software escrow veel meer is dan ik hierboven schets. Het gebruikmaken van een escrow of het aanbieden van een escrow aan bijvoorbeeld klanten of zakenpartners betreft in veel gevallen een belangrijke maatregel die van strategisch belang is en mijns inziens onderschat/ondergewaardeerd wordt. In veel gevallen gaat het om bedrijfscontinuïteit. Wat als een belangrijke software leverancier wegvalt? Kan je bedrijf dan wel functioneren? Nu heb je wel een escrow overeenkomst, alleen de CD met software is niet meer up-to-date of de software die je hebt gekregen werkt niet eens. Je dacht dat je het goed geregeld had. Wat dan. hoe voorkom ik dit? Sander vertelde ons dat zijn bedrijf in sommige gevallen de software zelfs parallel gedraaid wordt op een externe locatie en dat bij het uitvallen van jouw software om wat voor reden dan ook er gevallen zijn dat het proces extern blijft draaien.

Escrow is voor veel bedrijven van groot belang


Uit Sander zijn verhaal bleek dat er enorm veel meer te vertellen valt over deze materie en dat bedrijven hier eigenlijk ook meer over zouden moeten weten. Tijdens de Digikring waren er een tiental mensen aanwezigen en wij als bestuur van de Digikring vonden het jammer dat er niet meer mensen aanwezig waren en zelfs dat de afwezigen zichzelf hiermee tekort gedaan, want voor heel veel bedrijven is dit onderwerp van belang.

Digikring in 2012


Midden januari komt het bestuur bij elkaar, zullen we het afgelopen jaar evalueren en zullen we de data voor de Digikringen en waar mogelijk de onderwerpen voor 2012 gaan plannen. Mocht je gastvrouw of gastheer van de Digikring willen zijn of een leuk onderwerp weten, we horen dat graag van je, het zij via de website van de Digikring, het zij via mijn weblog.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: