Gelre FM: Interview met Martien Pater van Smartcap en Jurian Rademaker van Q Concepts

Gisteravond heb ik voor Gelre FM gesproken met Martien Pater die onder andere de producten Smartcap en free-skate op de markt brengt. De tweede ondernemer waar ik mee gesproken heb is Jurian Rademaker, initiatiefnemer van Q Concepts en Linqboats

Praten met ondernemers blijft leukste wat er is


Gisteren begon voor mij als Syntens innovatieadviseur 2012 en wat is nu mooier dan met innovatieve Achterhoekse ondernemers om tafel te zitten en hen te interviewen voor de radio. Als Syntens adviseur probeer ik bedrijven met raad en daad terzijde te staan maar daarnaast fungeer ik, maar zijn ook mijn collega’s, vaak als ambassadeur. We hebben in het Oosten zulke mooie bedrijven en het is deels een persoonlijk streven van mij om waar mogelijk deze bedrijven voor het voetlicht te krijgen en ook de verschillende bedrijven met elkaar kennis te laten maken.

Smartcap en Free-skate


Martien Pater vertelde enthousiast over de producten Smartcap en Free-skate die hij samen met zijn zoon Martijn Pater vanuit Vorden in de markt zet. De Smartcap is een soort helm die voornamelijk gebruikt wordt door schaatsers, maar ook geschikt is voor andere sporten zoals bijvoorbeeld snowboarden of kayakken. Schaatsen schijnt per hoeveelheid tijd die eraan besteed wordt een sport te zijn waarin beoefenaars relatief veel blessures krijgen, waaronder hoofdblessures. Zodoende is Martien begonnen aan de ontwikkeling van de Smartcap. De Smartcap kan in tegenstelling tot veel helmen scharnieren en kan onder een muts gedreven worden. Daarnaast kan de helm d.m.v. verhitting vervormen en zodoende kun je de helm beter passend maken. Naast de Smartcap is Martien al 15 jaar bezig met het produceren en ontwikkelen van de Free-skate. Een relatief lage schaats, voor mij als leek dan, waar een Salomon langlaufschoen gemonteerd wordt die fungeert als klapschaats. De constructie maakt dat de gebruiker minder belasting heeft op de enkels i.v.m. minder omzwikken, de schoen zit comfortabel en men kan de schaats demonteren zodat men niet hoeft te klunen maar gewoon kan lopen met de schoen. Al met al weer een erg aansprekende ondernemer met aansprekende producten uit de mooie Achterhoek. Klik hier om het interview te beluisteren en andere interviews te beluisteren.

Q Concepts en Linq BoatsDe tweede ondernemer waar ik mee gesproken heb is Jurian Rademaker, de ondernemer achter Q Concepts en Linq Boats. Jurian is jarenlang actief in de zeilsport en hierdoor heeft hij kennis en een netwerk opgebouwd binnen deze tak van sport. Zijn kennis en ervaring Jurian heeft opgedaan bij het team ABN-AMRO bij de Volvo Ocean Race heeft geleid tot de ontwikkeling van een boot die een kantelbare kiel heeft. Dit leidt er toe dat de boot stabieler is en meer zeil kan voeren en sneller kan varen. Na Linq Boats is Jurian gestart met Q Concepts waarin kennis van aerodynamica, hydrodynamica en materialenkennis samenkomt om producten te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld een zeilbuggy. Klik hier voor meer informatie over de ontwikkeling van de zeilbuggy. Klik hier om het interview te beluisteren en andere interviews te beluisteren.

Advertisements

Eén reactie

  1. […] Histats.track_hits();} catch(err){}; VORDEN – Schaatsproducent Martien Pater uit Vorden presenteert maandag de houten klapschaats. Marathonschaatser Jan Maarten Heideman mag de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: