Energiedag

Hoeveel seminars en bijeenkomsten leveren je nu echt wat op? Waar heb je contacten en kennisleveranciers ontmoet die jouw bedrijf echt verder hebben geholpen? Wanneer was de laatste keer dat je jezelf als ondernemer inspiratie cadeau gedaan hebt? 30 november is jouw kans om de Energiedag in Arnhem bij te wonen en de bovenstaande vragen positief te beantwoorden.

MKB Krachtcentrale


Vorig jaar vond de MKB Krachtcentrale plaats bij Radio Kootwijk. Kijk hier voor het Live magazine van vorig jaar. Een ontzettend inspirerende plek en een enorm inspirerende dag. Onderwerp vorig jaar was Nieuwe Tijden, slimme oplossingen. Tijdens deze dag spraken drie hoofdsprekers en daarnaast was er de mogelijkheid om verschillende workshops bij te wonen voor de MKB-ers, die aanwezig waren.

Paul de Blot


De eerste spreker en degene die het meeste indruk maakte op mij, was Paul de Blot. Collega’s van mij hadden hem al eerder horen spreken en waren erg enthousiast over zijn verhaal. Hij houdt zich bezig met business spiritualiteit. Als nuchtere Achterhoeker fronste ik toch wel even mijn wenkbrauwen bij de term business spiritualiteit. Maar hij vertelde daar een enorm inspirerend verhaal over doen en zijn en over doodgaan om weer tot leven gekomen en dit gerelateerd aan het bedrijfsleven. Hij vertelde daar ruim een uur een verhaal en het heeft mij zeker een kwartier gekost om mijn emoties weg te slikken omdat ik daar anders een potje zou gaan staan janken en dat als nuchtere Achterhoeker. Achteraf gezien baalde ik er dan ook van dat ik niet meer tijd genomen heb om een rol te spelen bij het organiseren van deze dag. Kijk hieronder het filmpje van Paul de Blot. Het duurt even, maar neem de moeite om het verhaal van Paul de Blot te bekijken.

Ook voor jouw bedrijf interessant


Als ik ondernemers vertel over de Energiedag dan is er een groep ondernemers die enthousiast is en zich direct aanmeldt. Dit zijn vaak bedrijven uit de creatieve industrie en adviesbranche. Maar ook als je in de metaalbranche, bouw, logistiek etc. actief bent, wil ik je op het hart drukken om te komen. Ik heb het idee dat juist ondernemers uit deze branches niet snel naar dit soort events gaan. Dit is vaak het geval omdat dit wat verder af staat dan waar men je dagelijks mee bezig bent en verstand van hebt. Dan wil ik zeggen: Als je doet wat altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Doe eens gek en geef jezelf deze dag cadeau. Stel je open op en laat je verrassen.

Andere sprekers en workshops


Naast Paul de Blot spraken ook Leen Zevenbergen, voormalig directeur van onder andere Origin en ook schrijver van de boeken En nu laat ik mijn baard staan en ‘T is Groen. Leen Zevenbergen vertelde een goed verhaal over inspirerend ondernemerschap. De laatste spreker was Joyce Meuzelaar. Naast de verschillende sprekers hadden de deelnemers aan de MKB Krachtcentrale de mogelijkheid om diverse workshops bij te wonen inzake Nieuwe Tijden en Nieuwe Oplossingen.

Energiedag


Na de MKB Krachtcentrale kregen we van verschillende ondernemers te horen hoe jammer men het vond dat men er niet bij kon zijn. Het mooie is dat Syntens dit jaar weer zo een inspirerende bijeenkomst organiseert en wel bij 30 november in het voormalige hoogspanningslab van KEMA in Arnhem. Ook dit jaar hebben we weer een aantal topsprekers geregeld, namelijk Jan Bommerez en Herman Wijffels.

Jan Bommerez


Deze Vlaming van geboorte, nu woonachtig in Californië (USA), is specialist in doorbraak- en transformatieprocessen. Hij is medeauteur van het boek ‘Kun je een rups leren vliegen?’ en ‘Flow en de kunst van het Zakendoen’, dat wekenlang in de Management Top Tien stond. Hij heeft sinds 1978 duizenden managers en ondernemers getraind en is bekend om zijn inspirerende en visionaire lezingen. Zijn insteek voor deze dag is: Je kunt een rups niet leren vliegen.

Herman Wijffels


Vanaf 1986 tot 1999 werkte Wijffels als voorzitter van de Hoofddirectie bij Rabobank Nederland. Na zijn vertrek werd hij benoemd tot voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Ook was Wijffels lid van het Innovatieplatform. In 2006 werd hij benoemd tot bewindvoerder bij de Wereldbank. Sinds april 2009 is Herman Wijffels co-voorzitter van Worldconnectors, een Nederlandse denktank die zich inzet voor een duurzame, vreedzame en rechtvaardige wereld. Daarnaast is hij sinds 1 juni 2009 als deeltijd-hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ verbonden aan de Universiteit Utrecht. Wijffels wordt door sommigen ‘de beste premier die Nederland nooit had’ genoemd. Zijn insteek voor deze dag is: Werken aan een verbeterde kwaliteit van relaties (mens/mens en mens/aarde).

Daarnaast is het mogelijk om een twintigtal ervaringsworkshops te volgen waarin u vrij kunt binnenlopen om te ervaren hoe u zaken in uw bedrijf in gang kunt zetten, “crowdsourcing”, entertainment en natuurlijk netwerken. Het belooft net als vorig jaar een onvergetelijke dag te worden: een dag om achteraf spijt van te hebben als u er niet bij bent geweest.

Houd deze dag alvast vrij in jouw agenda!

Inschrijven kan op: http://www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2361311.aspx

Kijk ook op de Energiedag LinkedIn pagina om te kijken wie er zoal aanwezig zijn, waar het event precies plaatsvindt en de kosten (99 euro!): Energiedag LinkedIn pagina

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: