Wie wint MKB Innovatie Top 100 in 2011?

MKB-ondernemingen kunnen zich weer inschrijven voor innovatief strijdtoneel


Biologisch afbreekbaar piepschuim gemaakt van suikerriet of cassavezetmeel en voorzien van een groen kleurtje. Jan Noordegraaf van Synbra Technology weet zeker dat hij met zijn ‘groene piepschuim’ een wereldhit in huis heeft. En Noordergraaf veroverde met zijn ‘groene piepschuim’ de eerste plek in de vijfde MKB Innovatie Top 100. Vier bedrijven uit de Achterhoek behaalden dit jaar een plaats in deze lijst en dat vind ik als Achterhoeker dan weer erg leuk. Belangrijker is wie de MKB Innovatie Top 100 in 2011 wint?

Na het record van 370 voordrachten bij de lustrumviering is de inschrijving voor de zesde MKB Innovatie Top 100 nu geopend. De inschrijving sluit op vrijdag 28 januari 2011. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt niet voorgedragen voor een beoordeling. Uitsluitend bij de kamer van koophandel geregistreerde ondernemingen kunnen zich nomineren.

Innovaties met impact voor de samenleving


In februari 2011 gaan de experts voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid (gerealiseerde omzet) en de mate van bescherming. Na deze voorselectie volgen nog nieuwheidonderzoeken van NL Octrooicentrum waarna de landelijke jury onder leiding van kamerlid Charlie Aptroot in de maand maart de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vaststelt. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts, de ingediende formulieren. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google.


Wat levert deelname aan de Innovatie Top 100 op?


Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemt het winnen voor hem een doorbraak in de markt. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB toe in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in mei 2011 bekend gemaakt. Inschrijven kan via www.syntens.nl/innovatietop100. Daar zijn ook videoreportages over aansprekende innovaties uit de ranglijst van vorig jaar te vinden.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: