Wat kan ik als MKB ondernemer met social media?

Deze bovenstaande vraag stond gisteren de gehele dag centraal op het Syntens seminar Groeien met Sociale Netwerken waarover ik eerder geschreven heb.

Het MKB en Twitter<

Naar aanleiding van de groeiende interesse in social media zijn we met een kleine groep Syntens adviseurs bij elkaar gaan zitten. De vraag die gesteld werd, was hoe wij MKB ondernemers verder kunnen helpen met vragen die leven rondom social media. Syntens heeft in samenwerking met Punda Milia een werkboek Ondernemen met Sociale Netwerken uitgegeven. Dit praktische werkboek dat ondernemers kosteloos kunnen aanvragen of downloaden kan een heel goede leidraad vormen voor MKB ondernemers om met social media aan de slag te gaan.

Niet alleen een boek, ook daadwerkelijk fysiek bij elkaar komen

Mede door het succes van het werkboek hebben we besloten om een event te organiseren dat we Groeien met Sociale Netwerken hebben genoemd. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in negen regionale bijeenkomsten waarin we samen met partners geprobeerd hebben om ondernemers meer inzicht te geven in social media en aangespoord hebben om ze te gaan gebruiken. Al met al heeft het geresulteerd in ruim 600 ondernemers die verspreid over het land aanwezig waren bij de verschillende bijeenkomsten. Hiermee zijn we heel tevreden, maar wat ons nog het meest pleziert is het enthousiasme van de aanwezigen.

Programma in Arnhem

Landelijk trapten we af met een filmpje van Mister Harder van het bedrijf Whisper. Inhoudelijk was het een goed verhaal. Wat opviel op Twitter n.a.v. zijn verhaal waren een aantal reacties over het feit dat een groot deel van het filmpje alleen zijn mond in beeld was. Na de presentatie hadden de ondernemers een drietal activiteiten waar men aan deel kon nemen en dit waren Pimp your Profile, een Durftevragen sessie van Nils Roemen of een Technoshower van Hanneke van Stokkom. De bijeenkomst werd afgesloten met een presentatie van Nalden. Mooi van het gebruik van Twitter waren de instant reacties die op Twitter verschenen over de kwaliteit van de stream (, hoeveelheid licht (@raymondwitvoet: Kan het licht aan in Amsterdam? #gmsn) of het woordgebruik van Nalden (@marianeele: Is super het superwoord?#gmsn). Al met al waren de reacties erg positief en daar doen we het voor. En nu maar hopen dat men er ook echt mee aan de slag gaat. Voor wie de reacties voor, tijdens en na het seminar wil bekijken klik op de volgende link: Twitter Search

Ciko Business

Dat het onderwerp erg actueel was, bleek ook uit het feit ik na deze lange dag ook ’s avonds nog een presentatie heb gegeven voor een 60-tal ondernemers die lid zijn van Ciko Business, de businessclub van de atletiekvereniging Ciko ’66. Via Twitter hoorde één van mijn collega’s dat iemand in de zaal dat ik een snelle spraakwaterval was en mede daarom heb ik de presentatie online gezet zodat u deze nog eens rustig bekijken.

Presentaties, foto’s, artikelen #GMSN

Ik zal hieronder proberen een overzicht te maken van presentaties van sprekers op de verschillende locaties. Dit overzicht wordt nog bijgewerkt dus is verre van compleet maar ik doe mijn best om andere presentaties toe te voegen.

Laatste fax-uitnodiging voor seminar GMSN
Keynote filmpje Mister Harder
Presentatie van Jojanneke v.d. Bosch
Presentatie van Remco Bakker
Presentaties van #GMSN op bijeenkomstgemist.nl
Foto’s gemaakt tijdens #GMSN in Arnhem
Presentatie van Stijn Zeeman
Presentatie Martijn Staal
Presentatie Corné Cox
Artikel op Kiezelblog over #GMSN
Sociale Media in normaal Nederlands van Robert Slagter
Foto’s #GMSN Groningen van Boy Lang
Fotostream #GMSN Andrea Teeuwisse op Flickr.com

Oudere artikelen op mijn weblog over social media

Wat kan ik als ondernemer met Twitter?
Social Media Beyond Tools
Cijfers over bereik #gmsn op Twitter

Advertisements

Eén reactie

  1. […] blogposts op dit weblog over (internet)marketing en social media: – Wat kan ik als ondernemer met social media? – Boek Meisje van de Slijterij – Internetmarketing / e-marketing / webmarketing voor het MKB – […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: