‘Bedrijven in crisistijd’ organiseert praktische bijeenkomsten

Achterhoekse ondernemers krijgen hulp
In het kader van het project ‘Bedrijven in crisistijd’ worden voor ondernemers in de Achterhoek op korte termijn drie bijeenkomsten georganiseerd. China als afzetmarkt, meer halen uit internet en door slimmer werken winst te maken, zijn de onderwerpen die ondernemers zelf hebben aangedragen. Het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT) voert samen met Syntens, Oost NV en het Mobiliteitscentrum Achterhoek het project uit. Het is er voor bedrijven in de Achterhoek die in zwaar weer zijn gekomen en/of voor bedrijven met meer of minder concrete ideeën voor innovatie.

De Achterhoek en China
Op 24 maart staat China centraal. Deelnemers maken kennis met China, niet als een goedkoop productieland, maar juist als een aantrekkelijke afzetmarkt. In een kleine groep worden ervaringen uitgewisseld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Martin Stor, via martinstor@act-nu.nl. De bijeenkomst vindt plaats op een locatie middenin de Achterhoek en begint om 18.00 uur.

Realiseren van lagere kosten
Op 8 april wordt Achterhoekse ondernemers verteld hoe zij meer uit internet kunnen halen. Onderwerpen zijn onder andere positionering, zoekmachinemarketing, trends op internet en sociale netwerken. Daarnaast wordt er een globale blik op de websites van de deelnemers geworpen en krijgt men bruikbare tips voor verbetering. Opgeven kan bij Michiel Verheij, mlv@syntens.nl, of via 088 – 444 01 28. De bijeenkomst vindt plaats bij Hulshof Protein Technologies in Lichtenvoorde en start om 16.00 uur. Bij Mecon in Doetinchem staat op 15 april slimmer werken op de agenda. Ondernemers krijgen een groot aantal voorbeelden voor het zelf realiseren van lagere kosten en nieuwe omzet in een veranderende markt. De workshop start om 16.00 uur. Men kan zich aanmelden bij Jos Borsboom , bor@syntens.nl, of via 088 – 444 00 23.

Drie activiteiten
Het project ‘Bedrijven in crisistijd’ bestaat uit drie onderdelen: individuele begeleiding, workshops en een crisisinterventieteam. Bedrijven in de deelnemende gemeenten kunnen samen met een adviseur van Syntens of Oost NV kosteloos hun mogelijkheden voor innovatie verkennen. Op het moment dat er daadwerkelijk kansen zijn voor een bedrijf, wordt in overleg een innovatietraject gestart. Een regionaal crisisinterventieteam is beschikbaar voor bedrijven in acute financiële nood. Het team bestaat uit vertrouwenspersonen die gedurende korte tijd de regie van het consolidatie- of liquidatietraject in handen nemen, met als doel het herstellen en/of verhogen van de bedrijfsomzet. Gedurende het project wordt samengewerkt met het Mobiliteitscentrum Achterhoek. Het Mobiliteitscentrum adviseert en faciliteert om gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor meer informatie over dit project, bellen ondernemers het speciale telefoonnummer 088 – 444 09 09.
Op http://www.seo-achterhoek.nl/bedrijvenincrisistijd is aanvullende informatie te vinden.

Klik op deze link voor het rapport Ondernemen in crisistijd.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: