Slimmer Ondernemen

De Droom Elst

Vorige week vond bij de Droom in Elst de eindbijeenkomst plaats van de Slimmer Ondernemen reeks voor de creatieve industrie in Oost Nederland. Een half jaar van maandelijkse workshops is afgesloten met een spetterend en inspirerend eindevent.

Voorgeschiedenis

Wij organiseren als Syntens regelmatig bijeenkomsten en in het verleden was het nog wel eens lastig om voldoende deelnemers te krijgen. Zodoende hebben we besloten om voor bedrijven uit de creatieve industrie op regelmatige basis op een vast tijdstip workshops te organiseren die voortbouwen op elkaar.  Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in meer dan 400 deelnemers aan de verschillende workshops en over zo een aantal hadden we vooraf niet durven dromen.

Eindevent

Voor de liefhebbers hebben we nog één maal alle workshops van de Slimmer Ondernemen reeks voor de creatieve industrie in de herhaling gegooid. Als men één of meer workshops gemist had of zelfs geen workshop had bijgewoond was dit de gelegenheid om ze alsnog bij te wonen. Dit was een pittige opgave gezien het feit dat we presentaties van 2,5 a 3 uur terug moesten brengen naar een uur en in de meeste gevallen drie kwartier effectieve tijd.

Cafetariamodel

We hadden een strak schema opgezet en waren er eigenlijk vanuit gegaan dat de deelnemers in de vorm van een cafetariamodel gericht workshops zouden bijwonen, maar in de praktijk bleek dat de meeste deelnemers veelal bleven zitten. Dus zodoende was het zowel voor de sprekers als voor de toehoorders een intensieve dag.  Als men geen behoefte had om de workshop bij te wonen of vermoeid was, dan was er de mogelijkheid om met anderen te netwerken of een powerconsult te krijgen van één of meer Syntens adviseurs.

Twitterfontein

Onze Twittergoeroe Raymond, had het mogelijk gemaakt dat er een Twitterfontein te zien was. Dit houdt in dat als deelnemers in het Twitter berichtje de code #sosyn toevoegden, deze berichtjes roulerend te zien waren op een scherm. Zodoende kon men laten weten wat men van een presentatie vond en kon men andere zaken melden. Ik had dit al wel eens gezien bij andere bijeenkomsten, maar als je dit dan ziet bij je eigen georganiseerde bijeenkomst en er staan leuke reacties op dan doet je dat wel goed.

Brandalarm

De workshop Slimmer Financiering werd nog even onderbroken door een brandalarm dat veroorzaakt werd door een enthousiaste voorbereider van de barbecue waarmee we dag dag afsloten. Ik kreeg toen echter al wel het idee dat mensen blij waren met deze break zodat ze even naar buiten konden. Waaraan ik kan zien of een bijeenkomst al dan niet geslaagd is als ik aan het einde de mensen intensief met elkaar in gesprek zie en als ze niet van plan zijn om snel naar huis te gaan. Een reactie die we regelmatig hoorden, was dat de bijeenkomsten naast het inhoudelijke aspect, ook zeer goede netwerkmogelijkheden waren.

Vermoeiend maar absoluut inspirerend

Al met al was het een vermoeiende maar zeer inspirerende dag en in het speciaal wil ik mijn collega’s Caroline Rijnbeek en Margreet Bannink in het zonnetje zetten, want zij hebben hemel en aarde bewogen om een geschikte locatie te vinden en om te zorgen dat alles te regelen dat met deze dag samenhangt. Daarnaast wil ik uiteraard de aanwezige deelnemers, mijn andere collega’s, Puber MKB en de mensen van De Droom bedanken voor hun bijdrage.

Vervolg

Na de vakantie gaan we kijken naar een eventueel vervolg en hou mijn blog en de Syntens site in de gaten voor de stand van zaken.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: