Ontwerpwedstrijd voor ‘oplaadpaal’ voor elektrische auto’s

Elektrisch opladen
Om de introductie van het elektrisch autorijden in Nederland te versnellen, zijn twee zaken nodig: elektrische auto’s en een landelijk netwerk van ‘oplaadpalen’ waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. De netwerkbeheerders willen voor eind 2012 tienduizend oplaadpalen in Nederland plaatsen. Voor het ontwerp van deze ‘oplaadpaal’ wordt deze zomer een landelijke ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Ontwerp

Het plaatsen van ‘oplaadpalen’ zal van grote invloed zijn op het toekomstig straatbeeld en de rijervaring. Volgens beleidsadviseur strategie van netwerkbeheerder Alliander, Peter van der Sluijs, zal er dus goed nagedacht moeten worden over het ontwerp van de ‘paal’. “Het ontwerp moet rekening houden met gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en duurzaamheidsaspecten. Een ander belangrijk aspect is de openbare ruimte; de paal moet passen in het straatbeeld en tegelijk herkenbaar zijn voor de gebruiker,” aldus Van der Sluijs.

De wedstrijd

Netwerkbeheerder Alliander schrijft in samenwerking met Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, en de gemeente Arnhem een ontwerpwedstrijd uit voor hét ontwerp van een ‘oplaadpaal’. De conceptschets moet vóór maandag 7 september ingezonden zijn. De winnaar van de ontwerpwedstrijd heeft uitzicht op het uitwerken van de opdracht. Alliander stelt zichzelf ten doel de ‘oplaadpaal’ in drie verschillende varianten te realiseren: voor binnensteden, woonwijken en bedrijvenparken. Meer informatie over de wedstrijd vindt u op www.syntens.nl/ontwerpwedstrijd.

Wie kunnen deelnemen?

Ontwerpbureaus/ontwerpers die beschikken over voldoende aantoonbare ervaring om het ontwerp van de oplaadpaal, de uitwerking en (de begeleiding van) het productieproces in nauwe samenwerking met de opdrachtgever tot een goed eindresultaat te brengen.

Arnhems ontwerptalent ontwikkelt visie op elektrisch rijden

Tijdens de Dutch Design Week organiseren Alliander, OPA, Syntens en de gemeente Arnhem op woensdag 21 oktober 2009 een Pressure cooker in Strijp-S in Eindhoven. Een team met Arnhems talent uit verschillende ontwerpdisciplines (2D, 3D, architectuur en mode) ontwikkelt volgens het beproefde concept een verrassende toekomstvisie. Hierbij zal ook het publiek actief worden betrokken.

Advertisements

Eén reactie

 1. Welkom bij Ecotap Energie

  Ecotap Energie is een jong bedrijf, dat inspeelt op de groeiende vraag naar oplaadpunten voor elektrisch vervoer.
  In 2010 kochten er meer dan 360.000 mensen een elektrische fiets. Ieder jaar worden dit er meer. Gaat U er maar van uit, dat vele van deze fietsers hun fietsroute af zullen stemmen op Uw bedrijf met de Ecotap-oplaadzuil als trekpleister!

  De uitstraling van de Ecotap-oplaadzuil nodigt uit tot gebruik. Tevens is deze herkenbaar, gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig! Tel daar bij op, dat er verschillende, slimme op Uw bedrijf af te stemmen uitvoeringen zijn en geen excuus is er meer te bedenken om de Ecotap-zuil niet te plaatsen!!!

  Ecotap: een praktisch, representatief en solide oplaadpunt voor Uw bedrijf!!!

  Ecotap Energie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: