Coldtrick

Coldtrick
Ik heb vorige week gesproken met Jeroen Dalsem, 1 van de twee eigenaren van ColdTrick uit Enschede. ColdTrick is bedrijf dat sinds januari 2009 bestaat en bestaat uit Jeroen en Jerôme Bakker. Ze zijn gevestigd op de Spinnerij Oosterveld in Enschede. Het bedrijf bouwt sociale netwerksites (internet/intranet) en aanverwante plugg-ins/widgets voor klanten op basis van Elgg open source CMS.

Alweer een nieuwe netwerksite/community

Voordat ik het bedrijf bezocht had vroeg ik me af wat toegevoegde waarde is van een bedrijf als Coldtrick, nu de sociale netwerksites als paddestoelen uit de grond schieten en ieder zichzelf respecterend bedrijf en merk graag een “eigen” community en netwerk wil hebben. Ik ben van mening dat je als persoon en bedrijf moetbeter eerst dient te kijken van welke bestaande netwerken je gebruik kunt maken voordat je zelf een community gaat bouwen. Er zijn veel kosten gemoeid met bouwen van een nieuwe business to consumer netwerksite en in het verlengde hiervan het genereren van bezoekers/traffic.

Uniek?

Het unieke van de producten van Coldtrick ten opzichte van bijvoorbeeld LinkedIn is dat er veel meer mogelijkheden zijn, maatwerk geleverd kan worden en dat ColdTrick netwerksites bouwt die afsluitbaar zijn en bijvoorbeeld alleen binnen een bedrijf operationeel zijn. Voor netwerksites die binnen een bedrijf actief zijn, is er in veel mindere mate de noodzaak voor traffic. Jeroen heeft mij een aantal mogelijkheden van Elgg laten zien en deze mogelijkheden zijn zeer geschikt voor bedrijven zoals ook Syntens zelf. De primaire doelgroepen van ColdTrick vormen vooral grotere MKB bedrijven en grote bedrijven waar er sprake is van kenniswerkers en/of er veel informatie/kennis omgaat binnen het bedrijf. Jeroen noemde bijvoorbeeld ziekenhuizen die veel profijt zouden kunnen hebben van dergelijke sites.

Teruggeven aan de community leidt tot meer business

ColdTrick krijgt veel klantvragen uit het buitenland en dit komt omdat bedrijf erg actief is in de Elgg community, het open source CMS waaraan/waarmee Coldtrick ontwikkelt. Ontwikkelingen die ColdTrick doet voor klanten worden indien goedgekeurd door de klant ook weer teruggegeven aan de Elgg community. Dit vind ik een mooi voorbeeld van het opne source businessmodel dat het teruggave aan de community je als bedrijf ook iets op kan leveren.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: