Workshop ‘Produceren in crisistijd’ – Donderdag 7 mei 2009

Door de economische crisis is er voor veel bedrijven een duidelijke terugval in vraag uit de markt. Orders blijven uit. Dit met als resultaat overcapaciteit in uw operatie. Welke mogelijkheden geven vraaguitval u? Is dit het moment om uw proces te verbeteren? Hoe kunt u zien waar deze verbetermogelijkheden zitten en hoe kunt u deze omzetten naar resultaten?? Wat zijn dan de indicatoren en waarom zijn prestaties zoals ze nu zijn? Deze vragen zullen u als ondernemer ongetwijfeld bezig houden.

Financiering
Daarbij is het moeilijker geworden om financiering te verkrijgen. Nieuwe financiering moet immers voldoen aan strengere voorwaarden. Het ligt voor de hand om met afbouwen van voorraadposities de bestaande financiering vrij te maken, maar waar zitten deze buffers en hoe groot zijn deze? Hoe kunt u de voorraadpositie afbouwen, zonder verlies aan leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit? Hoeveel draagt een kortere doorlooptijd en hogere omloopsnelheid hieraan bij?

In deze workshop wordt er gekeken naar de mogelijkheden die de huidige situatie u bieden om uw organisatie aan te passen en voor te bereiden op de toekomst. Hierbij zult u een antwoord formuleren op de volgende vragen:

  • Hoe gaat u verder als de economie weer aantrekt?
  • Wat kunt u nu doen met uw overcapaciteit?
  • Hoe optimaliseert u het gebruik van uw financiering in uw organisatie?
  • Hoe vergroot u uw concurrentiekracht door juist in deze tijd te werken aan procesinnovatie?
  • Bij de afsluiting krijgt u een optimalisatie-kit mee om de besproken onderwerpen direct in uw organisatie toe te passen.

De workshop wordt gehouden bij Syntens in Enschede en biedt ruimte aan maximaal 12 deelnemers. Voor deelname aan deze bijeenkomst worden geen kosten berekend. Voor verdere informatie over de workshop, kunt u contact opnemen met Syntens via 088 – 4440157. Aanmeldingen kunt u doen via de aanmeldknop.

Programma
14:30 uur Ontvangst met koffie
15:00 uur Woord van welkom – Olaf ter Haar – innovatieadviseur Syntens

15.20 uur Kansen bij vraaguitval – Guido van den Belt – adviseur optimalisatie TCPM
Juist door de huidige crisis komt er tijd beschikbaar om operationele processen verder te optimaliseren. Uw productiemedewerkers kunnen hierin een centrale rol spelen. Deze lezing geeft antwoord op de vraag: Hoe kan met de beschikbare tijd de concurrentiepositie worden verstevigd?

16:10 uur Verbeter uw financiële positie – Rik Voerman – manager optimalisatie TCPM
Het vinden van een financiering voor investeringen kan een uitdaging zijn. De optie om de totale aanwezige voorraden en tussenvoorraden te reduceren ligt dan erg voor de hand. Maar Hoe doe ik dit verantwoord, zonder verlies van leverbetrouwbaarheid? en: Wat kan dit voor mijn situatie opleveren?
In deze lezing krijgt u aan de hand van praktische voorbeelden de antwoorden.
Ter voorbereiding op deze lezing kunt voor uzelf alvast bepalen wat de orderdoorlooptijd en de totale bewerkingstijd is in uw onderneming. De verhouding van deze twee kengetallen geeft een indicatie van het potentieel.

16.50 uur Discussie en gelegenheid tot het stellen van vragen
17:15 uur Afsluiting met netwerkborrel

Let op!: Indien u na aanmelding verhinderd bent, dan verzoeken wij u vriendelijk dit tot uiterlijk 48 uur voor de aanvang van de workshop aan ons kenbaar te maken. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt € 50,- bij u in rekening gebracht.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: