Berkelborrel 19 maart

Vorige week donderdag vond de tweede Berkelborrel plaats bij Landhotel De Greune Weide in Eibergen. De bijeenkomst werd georganiseerd door Berkelland in Bedrijf, de Rabobank, De Greune Weide en Syntens. De thema’s waren de bank van de toekomst en innoveren in zwaar weer.

De bank van de toekomst
De vergadering werd afgetrapt door Jan Thale Haandrikman van de Rabobank Graafschap Noord. Hij gaf een beeld van de Rabobank in de regio en daarnaast werd een film vertoond van de Rabobank van de directe toekomst. Doel van de film was om de deelnemers een beeld te geven van de Rabobank in de directe toekomst en om hierna met de deelnemers van de Berkelborrel het gesprek aan te gaan over wat men verwacht van de Rabobank.

Samenwerking en openheid
Na de presentatie van de Rabobank gaf ik mijn presentatie. Ik heb daar verteld wat Syntens voor organisatie is en wat wij voor MKB ondernemers kunnen betekenen. Syntens helpt ondernemers die willen innoveren, lees vernieuwen en dit omvat onder andere product/dienstinnovatie, procesinnovatie, marktinnovatie en organisatieinnovatie. er wordt daarnaast heel veel gesproken en geschreven over het huidige economische klimaat. Het is echter een gegeven en nu is volgens mij het moment om kritisch naar je bedrijf te kijken en te bepalen waar je naar toe wilt met het bedrijf.

Naar mijn mening zouden MKB bedrijven meer moeten samenwerken en zich zichtbaar op moeten durven stellen. Uit de dagelijkse praktijk blijkt dat in veel gevallen samenwerking en openheid door bedrijven tot positieve resultaten leidt. Veel van mijn klanten die samenwerken en zich open opstellen, hebben nu in economisch zwaarder weer minder last van dit weer.

Ronde tafel gesprekken
Na de presentaties stelden de ondernemers zich aan elkaar voor en ging men met elkaar in gesprek over de bank van de toekomst, innovatie en ondernemerschap.

Grote belangstelling en positivisme
De belangstelling voor de tweede Berkelborrel was enorm te noemen met 148 ondernemers die aanwezig waren. De aankleding was daarnaast goed verzorgd met een whiskeyproeverij en een aantal plaatsen waar men hapjes kreeg. Er werd volop genetwerkt en er was sprake van positiviteit. Het c-woord werd even geparkeerd en men ging zeer plezierig het gesprek met elkaar aan.

Website van Berkelland in Bedrijf
Artikel over de Berkelborrel in de Gelderlander

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: