Ondernemersdag Multifunctionele Landbouw Hilversum

Afgelopen vrijdag 6 maart, vond in Hotel Lapershoek in Hilversum de Ondernemersdag Multifunctionele Landbouw plaats voor multifunctionele agrariërs uit West Nederland. Evenals eerder in Bathmen en in Leek is mij gevraagd om de workshop/presentatie “Haal meer uit je digitale erf” te presenteren.

Professionalisering
Wederom net als in Bathmen en Leek was de belangstelling voor de Ondernemersdag, mede georganiseerd door de Taskforce Multifunctionele Landbouw groot. De Ondernemersdagen dragen bij aan de verder professionalisering binnen de sector en bieden daarnaast ook een perfecte gelegenheid om met collega’s in contact te komen. Één van de vlakken waar een professionaliseringslag plaatsvindt, is de website en alles wat hiermee samenhangt. Een internetsite geeft vaak de eerste indruk van een bedrijf en kan een blijvende goede, maar ook een blijvende slechte indruk achterlaten. Net zoals een ondernemer in de meeste gevallen een verzorgd erf/bedrijf heeft, is dit ook van belang op het internet.

Internetgebruik
Ik begin mijn workshop altijd met een poll/onderzoekje hoe intensief men zelf gebruik maakt van internet. Telkens blijkt dat bijna iedereen in de zaal een intensief gebruiker is van internet. Wat mij dan opvalt is,  dat als ik naar de websites van de deelnemers kijk, dat daar vaak nog het één en ander aan te verbeteren valt.

Kosten versus investering
Één van de onderwerpen tijdens mijn workshop is de houding die men vaak heeft ten opzichte van een website. Binnen de agrarische sector is het niet ongewoon dat er grote investeringen plaatsvinden op het gebied van gebouwen, bedrijfsinrichting en machines. Daarnaast worden vaak specialisten ingeschakeld om specialistisch werk te doen. De internetsite daarentegen mag heel vaak niet veel kosten en wordt vaak niet door een specialist gebouwd. Een goede internetsite levert klanten en geld op en moet naar mijn mening gezien worden als een investering en niet als een kostenpost. Één van mijn doelen van de workshop is om dit bewustzijn te creëren.

Hieronder kunt u de presentatie vinden en de verschillende andere onderwerpen bekijken en nalezen. Mocht u na het bekijken van de presentatie nog vragen hebben dan kijkt u mij e-mailen of bellen. De contactgegevens vindt u onder Contact bovenaan mijn weblog.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: