3D Modelprint

topbanner
3D Modelprint
Recentelijk heb ik 3D Modelprint uit Zevenaar bezocht en heb gesproken met de eigenaar Marcel Alfons. Dit bedrijf print 3D modellen die onder andere gebruikt worden door architecten, productontwikkelaars en scheepbouwbedrijven. In tegenstelling tot lithografie wordt bij 3D printen echt een model geprint. Een 3D tekening wordt geprint door een printer die telkens een laagje van het model print en dan de bodem iets laat zakken. Ik heb hieronder een filmpje toegevoegd waarmee u een idee krijgt van het proces.

Voordelen
De voordelen van 3D printen zijn onder andere dat men binnen relatief korte tijd een tastbaar model in handen heeft. Dit maakt dat men een goed beeld kan krijgen van dimensies. Het model wordt gedurende het printproces direct van kleur voorzien zodat een model zowel kleur als een profiel heeft. Een architect kan zodoende direct zien of het model in werkelijk aan zijn verwachtingen voldoet, of dat het toch aangepast dient te worden. Marcel noemde daarnaast een voorbeeld dat een productontwikkelaar bij het ontwikkelen van een innovatieve brandblusser direct kon zien en voelen hoe het product aangepast diende te worden. Dit zorgt zodoende voor een directe foutenreductie.

3D Modelprint en Syntens
Vanuit Syntens help ik Marcel bij het aanscherpen van zijn profilering en positionering in de markt. Dit doe ik onder andere door het gebruiken van een aantal marketingmodellen en het stellen van vragen inzake onderscheidende aspecten, toegevoegde waarde etc. Het einddoel is dat potentiële klanten goed kunnen inschatten wat 3D Modelprint hen kan leveren en dat men inziet welke toegevoegde waarde een innovatieve toepassing als 3D printen hen kan leveren.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: