Netwerkdag BIC

Biologische InformatieCentra (BIC)
Gisteren heb ik samen met mijn collega Jeroen Beekhuizen deelgenomen aan de netwerkdag van de Biologische InformatieCentra. Het BIC is een netwerk van biologische boeren dat erop gericht is om op een makkelijke manier uitwisseling van kennis, ervaringen tussen de bedrijven vorm te geven. Activiteiten die binnen het netwerk worden georganiseerd zijn gericht op professionalisering en efficientieverhoging van de centra.

koeienhotel1

Koeienhotel
28 januari vond de jaarlijkse netwerkdag plaats bij Aver Koeienhotel in Heino. Ze vormen ook een onderdeel van de Animal Sciences Group van de Wageningen UR. Dit is het praktijkcentrum voor de biologische melkveehouderij. Op een voormalig landgoed in de omgeving van Heino (Salland) werken boeren en onderzoekers samen aan innovaties voor een vitale melkveehouderij.

Webtrends en brainstorm
Ik heb hier net als afgelopen maandag aan een groep agrariërs mogen vertellen op welke wijze men meer uit internet kan halen en welke trends allemaal spelen op het internet en welke kansen deze trends hen eventueel zouden kunnen bieden. Ook werden tijdens de workshop een aantal websites van de deelnemers beoordeeld volgens de nieuwe inzichten die ik geboden heb. Ik kreeg hier enthousiaste reacties op. Na mijn workshop zijn we in 3 groepjes uiteen gegaan en hebben we gebrainstormd over hun BIC aan de slag kan met hun game, webcams en GPS mogelijkheden voor bezoekers van biologische boerenbedrijven.

Varkens bekijken vanuit de Skybox
Na de lezing worden wij allen uitgenodigd om bij Biologische Landbouw Overesch heerlijk te komen eten en de biologische varkens te bewonderen vanuit de skybox en als zoon van een voormalig boer zeg ik hier uiteraard geen nee tegen. Het eten dat wij aten is geproduceerd van leden van  De Oorsprong, een coöperatie van lokale boeren die hun producten op een zeer eigentijdse wijze vermarkt.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: