Van zolderkamer tot miljoenenbusiness

Van Zolderkamer tot Miljoenenbusiness
Enige tijd terug heb ik op Nu Zakelijk gereageerd op een artikel en als beloning heb ik het boek, Van Zoldermaker tot Miljoenenbusiness ontvangen, geschreven door Huib Stam. In dit boek zijn 15 zeer succesvolle Nederlandse internetondernemingen van de laatste 10 jaar beschreven. Onder andere de geschiedenis van Alex, Startpagina, Independer en Marktplaats wordt beschreven. Mijn vakantie was natuurlijk een zeer geschikt moment om dit boek te lezen.

Internetwereld anders dan real world
Voor de buitenwereld ziet de ‘internetwereld’ er volledig anders uit dan andere sectoren. In het boek blijkt dat voor succesvolle ondernemingen op het internet veelal dezelfde spelregels gelden als buiten het internet. Een goed idee, passie voor wat je doet en vasthoudendheid zijn noodzakelijk om te overleven.

Gewoon beginnen
Wat opvalt is dat de meeste internetondernemers gewoon begonnen zijn. In veel gevallen lag er geen businessplan ten grondslag aan de onderneming. Men had een bepaalde passie, ergernis of visie en het internet vormde een platform om hier iets mee te doen. Internet maakte het de ondernemers mogelijk om in sommige gevallen als challenger te gaan opereren en de gevestigde orde aan te vallen.

Inspiratie
Al met al vond ik het een inspirerend boek dat lekker makkelijk wegleest. Ik denk dat het boek ook zeer geschikt is voor ondernemers of potentiele ondernemers buiten de internet wereld. Bij deze wil ik degene die het boek gestuurd heeft dan ook van harte bedanken.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: