Food Connect

Vrijdag 4 juli heb ik Food Connect in Almelo bezocht en heb daar gesproken met Benno Schildkamp en Rogier Terhalle. Food Connect biedt particulieren, bedrijven en instellingen persoonsgebonden maaltijden. Benno Schildkamp en Wim Swier vormen de directie van Food Connect.

Persoonlijke maaltijd anno 2008
Mijn eerste idee was dat Food Connect een soort tafeltje dekje is, maar zij gaan veel veel verder. Senioren vormen een belangrijke doelgroep, maar in tegenstelling ten opzichte van veel concurrenten zijn de producten en het concept hier rondom heen van deze tijd. Ze leveren daarnaast maaltijden voor tweeverdieners die weinig tijd om te koken hebben, gezinnen gedurende de kraamtijd, maar ook bedrijven vormen een belangrijke doelgroep. Het bedrijf bezorgt in de regio producten bij particulieren en belevert daarnaast ook bedrijven en instellingen in een grotere straal.

Geschiedenis
Het bedrijf bestaat zeven jaar en maakt een sterke groei door. De sterkte van het bedrijf ligt volgens Benno Schildkamp in het conceptmatige denken dat zich vertaalt in een groot aantal concepten en maatwerk dat klanten aangeboden wordt.

Kernwaarden
Mooi om te horen vond ik dat er binnen het bedrijf gewerkt wordt volgens drie waarden; respect, traditie en oprechte aandacht. Daarnaast is het zo dat iedereen in contact is met de klanten. Zelfs de directeur brengt eens in de zoveel tijd maaltijden rond. Personeel dient zich te herkennen in deze kernwaarden en alleen dan kan men een onderdeel vormen van het bedrijf

Innovatief
Binnen Food Connect wordt er continu geinnoveerd. Een mooi voorbeeld hiervan is een sticker die samen met de Saxion Hogeschool ontwikkeld is die op een magnetron wordt aangebracht om het bedieningsgemak voor senioren te bevorderen. Daarnaast is het bijvoorbeeld voor klanten mogelijk om via de webwinkel maaltijden te bestellen. Ook ontwikkelen ze in eigen huis een softwarepakket dat hen ondersteunt bij hun dagelijkse werk.

Food Connect en Syntens
Het was goed om kennis te maken en te weten wat we precies aan elkaar hebben. Daarnaast weten we nu van elkaar in welke netwerken we zitten en dat we deze openstellen voor elkaar. Ik ga een aantal zaken voor Food Connect uitzoeken om hen eventueel weer een stap verder te helpen. Zo ziet u maar, ook binnen de food branche kan Syntens u verder helpen.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: