Digikring 2.0 verslag

Digikring 2.0
Afgelopen donderdagavond heeft de eerste Digikring 2.0 plaatsgevonden bij Kook en Barbecue Business Nederland in Velp (gld). Ik heb hierover in een eerdere post geschreven.

Al met al waren er ruim 30 deelnemers en waren er slechts 2 afmeldingen. Waar er bij kosteloze bijeenkomsten nogal eens mensen wegblijven was dit voor deze bijeenkomst gelukkig niet het geval.

Sprekers
De avond werd afgetrapt door Raymond Witvoet en daarin werd uitgelegd waarom we tot een Digikring 2.0 zijn gekomen en waarom we voor deze regio hebben gekozen. De tweede spreker van de avond was Hessel van Oorschot van Punda Milia die een duidelijk beeld neerzette over zijn visie over web 2.0. Na deze presentatie stond het warm en koud buffet klaar. Er was sprake van een goede sfeer en er werd onderling veel genetwerkt.

Na het eten was de tweede spreker aan de beurt, Mark Veldpape van Questionmarks. Hij vertelde het een en ander over netwerken en dit werd in de praktijk gebracht door een zogenaamd World Cafe. Er waren 4 tafels met elk een eigen stelling en moderator en de verschillende deelnemers aan de Digikring 2.0 schoven aan bij een tafel. Na 15 minuten werd er gerouleerd en dat was in totaal 4 keer het geval. Op iedere tafel lag een tafellaken waarop de deelnemers met watervaste stift hun gedachten, meningen, visies en tekeningen konden opschrijven. De uitwerkingen zullen in een mindmap gezet worden en deze zal op mijn weblog gezet worden. Na dit World Cafe is de avond afgesloten met een borrel. Hier vind je de link naar Mark zijn weblog.

Reacties
De reacties van de deelnemers over de Digikring 2.0 waren positief. Vooral het feit dat de deelnemers uit de ICT sector komen, maakte het mogelijk dat sprekers inhoudelijk op ICT onderwerpen konden ingaan. Daarnaast werd gewaardeerd dat we ons op ondernemers uit Oost Nederland richtten. Er gebeuren hele mooie dingen in dit deel van het land en het wordt tijd dat we dit laten horen en zien! Toen ik over elven in de auto stapte stond er een grijns van oor tot oor op mijn gezicht vanwege het behaalde resultaat.

Vervolg
Ons doel is om van de Digikring 2.0 een terugkerend evenement te maken voor ICT ondernemers uit Oost Nederland. Daarnaast willen we ook digitaal een netwerk op gaan zetten en de deelnemers uitnodigen om de kring ook te trekken. We hebben als doel om in oktober of november een tweede bijeenkomst te plannen Digikring 2.1. Erno Hannink heeft de handschoen opgepakt met het opzetten van een Digikring 2.0 netwerk in Ning. Tijdens een volgende Digikring zal het mogelijk zijn om gebruik te maken van een WIFI netwerk. Wat ook mooi was om te zien dat in de dagen na de Digikring 2.0 er veel nieuwe onderlinge kruisverbanden zijn ontstaan tussen deelnemers op Linked In.

N.b. Foto’s, mindmaps en video’s worden nog toegevoegd. De uitgebreide presentaties vindt u hier. De foto’s vindt u hier.

Advertisements

2 Reacties

  1. Ja, die kruisverbanden op LinkedIn zijn nog eenvoudiger geworden door een Digikring 2.0 groep in LinkedIn. Daarvoor moet jouw bedrijf wel in Oost Nederland gevestigd zijn en heb je een LinkedIn profiel nodig.

  2. Op verzoek heb ik op SlideShare een paar slides neergezet van mijn presentatie. Succes met het vervolg op deze positieve kick-off van Digikring 2.0

    http://www.slideshare.net/Hessel/web3x1/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: