Beer & Innovation

Bier en innovatie
Ik heb bij Grolsch gewerkt als marktonderzoeker en daarnaast hou ik mij in mijn vrije tijd ook graag bezig met bier. Momenteel ben ik werkzaam als innovatieadviseur bij Syntens en ben dagelijks bezig met het helpen van MKB ondernemers op het vlak van innovatie. Wat is nou mooier dan het combineren van deze twee onderwerpen: bier en innovatie. Ik las op de website van Marketingfacts over het initiatief Beer & Innovation

Wat is het?
Beer & Innovation is een initiatief om startups een stap verder te helpen bij idee of businessplan door ze in ruil voor een pint te koppelen aan ervaren creatievelingen, zakelijk deskundigen of technisch onderlegden.

Het concept
In een kroeg nemen vier specialisten achter hun stamtafel plaats. In ruil voor een pint schuiven startups en mensen met een plan aan. Ze krijgen per deskundige een half uur om te sparren over hun idee. Ze leggen vragen en twijfels voor, ze zoeken input voor volgende stappen, ze zijn op zoek naar connecties die hun verder kunnen helpen. Vier startups per twee uur. Elk half uur schuiven ze een stoel door. Voor de kosten van een pint per specialist krijgen ze een zee aan deskundigheid. Het model is open en heeft als ambitie om over het land uit te waaien. Maar om de belangstelling te peilen vinden in juni verspreid in het land (noord, zuid, oost , west) edities plaats. Bij gebleken succes, volgt na de zomer prolongatie. En als de belangstelling tegenvalt voor de eerste serie sessies? Dan drinken de specialisten gezamenlijk een pint en gaan we over tot de orde van de dag!

Wil je aanschuiven bij één van de teams van Beer & Innovation

  • Mail naar startup@beerandinnovation.nl
  • Zeg wie je bent en waar je woont
  • Vat je startup in een alinea samen
  • En vertel waar je naar op zoek bent, waar je mee vastloopt e.d.
  • Dan hoor je snel meer! Of, wanneer, waar, etcetera.

Hoe,wat, waar, wanneer?
Beer & Innovation trapt woensdag 11 juni af en het start om 17 uur bij Desmet in Amsterdam. Wil je kans maken om er bij te zijn? Mail naar lastorders@beerandinnovation.nl. Meer informatie kun je vinden op www.beerandinnovation.nl, ook een WordPress blog.

En als we het dan toch over bier hebben, klik dan op deze link van de website Managementsite waar organisatieculteren vergeleken worden met bier en wijn.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: