Zakelijke toepassingen van virtuele werelden

Zakelijke toepassingen van virtuele werelden
Kenners zijn het er over eens: 3D internet is het internet van de toekomst. Steeds meer bedrijven maken nu al succesvol gebruik van de mogelijkheden van dit 3D internet, bijvoorbeeld op Second Life. In de luwte van de hype ontdekken voorlopers dat Second Life een goedkoop en toegankelijk platform biedt voor bijvoorbeeld simulaties, bijeenkomsten en opleidingen.

Vooral organisaties uit de creatieve industrie en ICT zijn aan het pionieren binnen Second Life. Er worden films gemaakt, designs getest en innovaties gedemonstreerd. Ontwerpers tonen hun concepten aan mensen die zich fysiek aan de andere kant van de wereld bevinden. Philips Design heeft zelfs een eigen focus group bestaande uit Second Life bewoners waaraan zij ideeën en ontwerpen voorlegt.

Ook benieuwd naar de zakelijke toepassingen van virtuele werelden? Kom voor een introductie naar de driedelige workshopcyclus van Syntens.

Donderdag 12 juni 2008, 9:30-12:00, Syntens Innovatiehuis Nieuwegein
Deel 1: Introductie in virtuele wereld

Tijdens het eerste deel krijgt u een introductie in de virtuele wereld Second Life. Naast voorbeelden uit de sector krijgt u een praktische cursus over het aanmaken van een avatar (uw personage op Second Life) en hoe u zich kunt bewegen binnen Second Life.

Maandag 16 juni 2008, 14:00-15:30, Syntens Innovatie Eiland, Second Life
Deel 2: Virtuele bijeenkomst in Second Life

Tijdens de tweede bijeenkomst ontmoeten de deelnemers elkaar virtueel op het Innovatie Eiland van Syntens op Second Life. De workshopleider beantwoordt vragen en neemt u mee naar interessante plekken. Deze bijeenkomst vindt geheel online plaats; u doet mee vanachter uw eigen computer.

Woensdag 18 juni 2008, 9:30-12:00, Syntens Innovatiehuis Nieuwegein
Deel 3: Virtuele toepassingen voor uw bedrijf

In het derde en laatste deel gaan we heel specifiek in op de mogelijkheden voor bedrijven. Wat levert toegevoegde waarde op voor uw organisatie? We bespreken wat er voor nodig is om zelf projecten op Second Life uit te voeren.

De kosten voor deze workshopcyclus bedragen € 150. U kunt zich inschrijven door op deze link te klikken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arianne Bijma 088 -444 0 017, asb@syntens.nl

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: