50 meest innovatieve bedrijven ter wereld

Het blad Businessweek heeft samen met Boston Consultancy Group eeen lijst gemaakt van de 50 meest innovatieve bedrijven ter wereld. De focus ligt naar mijn idee iets teveel op grote bedrijven en gaat sterk uit van de Amerikaanse economie. Desalniettemin zijn de artikelen rondom deze lijst zeker de moeite waard voor grote en zeker ook voor MKB bedrijven.

Omdat de vraag verandert van wat als er een recessie komt, naar hoe lang gaat het duren, wordt innovatie en worden innovaties steeds meer onder de loep genomen. Hoe zit het met de risico volle innovatieve product en hoe functioneert eigen de Chief Innovation Officer? Er lijkt een tweedeling te ontstaan van bedrijven die er van overtuigd zijn dat er juist in economisch mindere tijden geinnoveerd moet worden en bedrijven die de focus leggen op snijden en efficiencyslagen.

De Boston Consultancy Group heeft een ranglijst gemaakt van ’s werelds meest innovatieve bedrijven. Deze bedrijven leggen nadruk op een cultuur die creatieve medewerkers waardeert. Daarnaast ontwikkelen deze bedrijven verschillende projecten zodat ze minder gevaar lopen bij een misser. Dit soort bedrijven laten zich niet direct door aandeelhouders en investeerders de les lezen en investeren juist in moeilijke tijden. Hier onder vindt u de link naar de verschillende artikelen die samenhangen met de lijst.

www.businessweek.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: