MarQt


MarQt
21 februari opende MarQt zijn deuren aan de Amsterdamse Overtoom. De initiatiefnemers, Meike Beeren en Quirijn Bolle waren voorheen werkzaam bij Ahold. MarQt biedt dagelijks een compleet aanbod van lekkere, verse boodschappen. Maar vooral zuiver. Zo veel mogelijk zonder genummerde ingrediënten en op duurzame wijze geproduceerd. Iedere ochtend versgebakken, zuiver brood van de lokale bakker. (H)eerlijke koffie uit Ethiopië. Duurzaam gevangen vis van nog geen dag oud. Dagverse onbespoten groenten van boeren uit de regio. Vlees uit het Waterland van de slager met geweten. En natuurlijk kun je ook voor je dagelijkse overige boodschappen bij MarQt terecht. Het gaat bij MarQt om drie aspecten: lekker, gezond en duurzaam.

Geen biowinkel
MarQt geeft aan geen biowinkel te zijn. MarQt wil de manier waarop wij als maatschappij met voeding omgaan veranderen. Ruim 80 procent komt uit het supermarktkanaal. Dat wil zeggen: elke dag exact hetzelfde product in al die filialen. Dat vraagt om een bepaalde schaal, wat massaproductie in de hand werkt. MarQt wil dit anders doen. MarQt is een soort marktplaats die een platform biedt aan bedrijven en consumenten met een passie voor eten. Daarbij gaat het om goed tot stand gekomen producten.

De keten
MarQt werkt werkt samen met netwerken van lokale boeren: Ruraal Park en De Groene Hoed. Dat zijn organisaties die zich inzetten voor streekproducten. Door met lokale boeren te werken, halen ze schakels uit de keten weg, waardoor er voor alle partijen toch voldoende inkomsten overblijven. Een aardappelboer krijgt tien cent per kilo die voor 1,90 euro in de supermarkt ligt. Die enorme prijsverhoging komt mede door alle schakels die er tussen zitten. MarQt verkoopt direct van de lokale boer.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: