Fertiplus

Afgelopen week heb ik het bedrijf Fertiplus uit Ruurlo bezocht. Fertiplus is een bedrijf dat kunstmatige inseminatieproducten en diensten voor de rundveesector aanbiedt. Max van de Kerkhof is hier directeur. Ik heb vorig jaar samen met Max een lange termijn plan opgesteld en zodoende hebben we de huidige stand van zaken doorgesproken.

Informatiestroom automatisering
Max vertelde mij dat er binnen Fertiplus een proefproject loopt om de informatiestroom die samenhangt met werkbonnen te automatiseren. Als een inseminator op pad gaat en bij een boer aan het werk geweest is, maakt hij een werkbon op. Een bon is voor de boer en de inseminator neemt de kopie mee. Deze bonnen worden naderhand overgetypt en in het systeem gezet, wat tijdrovend werk is. Dit proces kan geautomatiseerd worden door gebruik te maken van een laptop/PDA met een printer bij de boer, maar dit sluit vaak niet aan bij de wens van de boer. Boeren hebben een voorkeur voor een papieren bon.

Digipen
Binnen Fertiplus is men nu bezig met een proef met de Digipen. Er wordt gebruikt gemaakt van een speciaal soort papier dat in de eigen huisstijl bedrukt is. De pen bevat naast normale inkt een oog dat ziet wat er geschreven wordt. De pen maakt op het moment dat de dop er van afgehaald wordt, door middel van bluetooth verbinding met een telefoon die e-mail kan versturen. Onderaan het formulier zit een afvink symbool. Op het moment dat de inseminator de bon afvinkt, ziet de pen dit een stuurt het document naar de telefoon en via de telefoon wordt het naar Fertiplus gestuurd.

Automatisering die past bij de klant
Het voordeel van deze manier van automatiseren is dat de boer gewoon een papieren bon ontvangt, maar dat er binnen Fertiplus veel minder handelingen plaats hoeven te vinden voor de bonnenadministratie. Daarnaast vermindert het de kans op fouten bij overtypen en kunnen de voorraden veel beter bijgehouden worden. Een zeer geslaagd voorbeeld van innovatie.

Daarnaast ga ik vanuit Syntens meedenken over het optimaliseren van de Fertiplus website.

Meer informatie over mobiel inloggen en bonnen uitprinten op locatie kunt u lezen op de Syntens website. Hieronder vind u de link naar het bewuste artikel.

Case mobiel inloggen en bonnen uitprinten

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: