Universal search

Geolocatie
Het belang in invloed van navigatie en gebruik van plaatsbepaling/geolocatie in samenhang met internet neemt toe. Het aantal diensten dat hier omheen ontwikkeld wordt staat nog maar aan het begin.

Universal Search
Universal search is het gecombineerd weergeven van verschillende typen zoekresultaten, waaronder webpagina’s, afbeeldingen en video’s. Ook kunnen zoektermen die plaatsnamen bevatten opgenomen worden in Google Maps. Eye-tracking onderzoeken wijzen uit dat gebruikers meer aandacht hebben voor resultaten die gepresenteerd worden op de Google Maps kaart en daar ook vaker op klikken. Een voorbeeld van Universal search is te zien in de onderstaande afbeelding. Hier is te zien dat wanneer een zoeker de termen ‘verzekering Amsterdam’ intypt, een kaartje te zien krijgt met behulp van Google Maps van verschillende verzekeringsmaatschappijen op diverse locaties in Amsterdam.

Amsterdam verzekeringen universal search

Mogelijkheden voor het MKB
Universal search is interessant voor MKB ondernemers, omdat het extra mogelijkheden biedt om geografisch gevonden te worden. Mobiel internet zal hiervan een belangrijke driver zijn. Op Google Maps is het mogelijk om recencies te schrijven over bedrijven. Ik ben zelf eens aan de slag gegaan om te kijken hoeveel tijd en moeite het kost om te zorgen dat mijn naam en weblog verschijnt op Google Earth en Google Maps. Binnen 10 minuten was het gepiept.

Ik bevind me regelmatig op de volgende locatie (Syntens kantoor Arnhem): Locatie Michiel Verheij

Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter

Advertisements

2 Reacties

  1. […] Overige posts over Google op dit weblog: Innovatie bij Google, Universal Search […]

  2. […] die speciaal geschikt is voor deze kleine schermen. Een andere trend is het toenemend gebruik van geotagging. Dit houdt van alles in dat samenhangt met geografische coördinaten. Zo kunt u klanten makkelijker […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: