Camee Sportswear

Camee logo

Afgelopen vrijdag heb ik om tafel gezeten met Walter Fransen en Theo Janssen van Camee Sportswear (www.camee-sportswear.nl). Beide heren zijn naast Camee Sportswear ook eigenaren van andere bedrijven. Naast Walter en Theo, maakt ook Wendy Heijnen deel uit van het bedrijf.

Producten
Camee Sportswear brengt brengt sportkleding op de markt voor de ronde mens, zoals zij het noemen. De reden dat het bedrijf gestart is komt voort uit de persoonlijke irritaties van Theo en Wendy, dat er geen goed zittende sportkleding verkrijgbaar was die ook nog mooi was om te zien. “Als er dan niets goed is maken we het zelf wel, was het idee.”

Aanloop
Eerst is er geinventariseerd wat er zoal verkrijgbaar was en het bleek dat deze producten niet voldeden aan de wensen van de dragers. Vaak worden standaard maten vergroot, terwijl dan te weinig ruimte wordt gehouden met het feit dat rondere mensen een andere pasvorm hebben, zoals meer ruimte nodig bij de buik, armen etc. 2007 heeft vooral in het teken gestaan van contacten leggen, opzetten van het bedrijf, organiseren en produceren. De producten worden alleen via het internet verkocht. Begin 2008 is de webwinkel live gegaan en blijkt de belangstelling groot. Naast het feit dat er goed nagedacht is over de producten, is er ook goed nagedacht over het merk en welke verhalen en symbolen hiermee samenhangen.

Toekomst
Theo en Walter geven aan een kick te krijgen bij het opzetten van nieuwe initiatieven. Camee Sportswear wil eerst een goede positie op de Nederlandse markt veroveren en op termijn gaan expanderen naar andere landen. Het uiteindelijke doel is om een toonaangevend merk op te bouwen voor activiteiten en producten die samenhangen met bewegen en sport gericht op ronde mensen.

Camee en Syntens
Walter en Theo hebben aangegeven behoefte te hebben aan goede contacten die hen kunnen helpen bij het realiseren van hun doelen die ze in de toekomst gesteld hebben. Ik zal hen vanuit Syntens in contact brengen met een aantal bedrijven die hen verder kunnen helpen en wijzen op interessante regelingen.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: