Weber Sites & Games

Logo Weber Sites & Games

Gaming
De gamingindustrie ontwikkelt zich sterk en Nederland doet serieus mee in de wereld. Vanuit Syntens richten wij ons, onder andere binnen de creatieve industrie, op games bedrijven. Ons doel is om games bedrijven te helpen bij innovaties, maar ook om bedrijven buiten de games industrie te laten zien welke waarde gamesbedrijven voor hen kunnen hebben.

Invloed games
De invloed van games neemt hand over hand toe. Nieuwe generaties werknemers en jonge consumenten groeien op met games. Daarnaast worden er meer en meer games gespeeld door oudere generaties (Braintraining, Wii, Zylom). Games worden daarnaast steeds meer ingezet als marketing-, training-, werving- of scholingsinstrument. Het is niet meer het geval dat games alleen betaalbaar zijn voor grote bedrijven. Ook voor MKB ondernemingen zijn er voldoende mogelijkheden om games in te zetten in het commerciële traject of om nieuwe medewerkers te werven.

Weber Sites & Games
Gisteren heb ik gesproken met Roel Weber van Weber Sites en Games uit Arnhem.

Weber Sites & Games bestaat sinds begin 2007 en bestaat uit 6 mensen. Weber SG is een internetbureau dat games (online games, serious games) en websites ontwikkelt. Klanten zijn onder andere Servex, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, reclamebureaus en musea. Terwijl ik rondliep in het bedrijf zag ik al er een aantal enthousiaste gamers werken, getuige de Playstation en de World of Warcraft en Wii games. Weber SG groeit als kool en gaat zodoende op korte termijn naar een nieuwe locatie. Roel Weber komt op mij over als een ondernemer die scherp voor ogen heeft waar hij naar toe wil met zijn bedrijf. Daarnaast is hij sterk overtuigd van de functie en rol die games (gaan) innemen. Wat ik ook goed vond om te horen was, dat Roel wilde laten horen dat er ook in het Oosten van Nederland leuke bedrijven zitten op het gebied van games en dat is iets wat wij als Syntens adviseurs in het Oosten van het land ook willen. Het zal mij niet verbazen als we nog het nodige van Weber SG gaan horen. Roel geeft aan graag in contact te komen met concullega’s, dus wanneer u meer wilt weten, surf naar de website en pleeg een telefoontje.

Mocht u nu even genoeg hebben van uw werk, dan verwijs ik u door naar Weber Sites & Games om te kijken wat zij zoal doen en om natuurlijk een leuke game te spelen (te vinden onder projecten). Indien u als ondernemer wilt weten of u iets met games kunt doen, dan kunt u contact opnemen met Syntens.

Links

Weber Sites & Games
www.webersg.nl

Branchevereniging voor game ontwikkelaars
www.bgin.org

Vakblad voor game ontwikkelaars
www.control-online.nl

Verzamelpagina over games
http://gamesmaken.startpagina.nl

 

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: